טיפול בבישול הינו תחום טיפולי חדשני ומתפתח הנותן מענה למגוון אוכלוסיות. הטיפול מבוסס על תשתיות תיאורטיות שהן אינטגרציה של מגוון עולמות ידע: ריפוי בעיסוק, טיפול רגשי, טיפול באמנות ותנועה, תזונה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה של ארוחה ואכילה ועוד.
טיפול בבישול הוא גישה טיפולית הוליסטית ומבוססת קשר ודפוסי התקשרות, המשתמשת בתהליך הכנת המזון ככלי לקידום רווחה נפשית, רגשית וחברתית. באמצעות פעילות יצירתית וממוקדת, הבישול מאפשר למטופלים להחזיר לעצמם תחושת שליטה, עצמאות ומסוגלות, תוך חיבור לחושים ולחוויות מהעבר. בנוסף, הטיפול מתמקד בעבודה על מערכות יחסים ודפוסי קשר, ומאפשר למטופלים לזהות, להבין ולשפר את האופן שבו הם מתקשרים עם עצמם ועם אחרים. מעבר לכך, הבישול מטפח אינטראקציה חברתית ומשפר את התחושה של שייכות וקהילתיות, תכונות חשובות בהתמודדות עם לחצים, טראומות ושינויים.
טיפול בבישול מקבל משמעות מיוחדת בהקשר של טראומת המלחמה, שבה אנשים רבים מתמודדים עם תחושות של אובדן ביטחון, חוסר אונים ופגיעה עמוקה באמונות היסוד לגבי העולם והאנשים סביבם ומחפשים ערוץ לעיבוד הטראומה והחזרת תחושת המסוגלות.
כל מפגש משלב למידה תיאורטית עם התנסות מעשית במטבח במסגרת סטודיו לבישול (3 שעות תיאורטיות + 3 שעות סטודיו מטבח).
הלימודים בשנה א' יתקיימו אופן פרונטלי בקריה האקדמית אונו וישלבו תאוריה ופרקטיקה.
בשנה ב' תתקיים הדרכת פרקטיקום בזום.
אנשי טיפול בעלי תואר שני מהתחומים הבאים:
עובדים סוציאלים, פסיכולוגים, מטפלים באמנות, מרפאים בעיסוק (תואר ראשון), דיאטניות קליניות (תואר) קלינאיות תקשורת (תואר).