היחידה ללימודי תעודה | הקריה האקדמית אונו

גלים
קווים
טיפול בבישול – הכשרה למטפלים

טיפול בבישול

הכשרה
למטפלים בלבד

פתיחת הקורס: 12.11.25

יום הלימוד: רביעי בין השעות 09:00-14:00

היקף הקורס: 180 שעות, 3 סמסטרים

מנהלת מקצועית: ד"ר אילת ברק נחום
לוגו היחידה ללימודי תעודה והמשך של הקריה האקדמית אונו


לפרטים והרשמה:

בקורס טיפול בבישול – הכשרה למטפלים נלמד כיצד להשתמש בבישול ככלי טיפולי עוצמתי. הקורס מעניק כלים פרקטיים לשילוב פעילויות בישול בתהליך טיפולי עם מגוון אוכלוסיות.

טיפול בבישול הינו תחום טיפולי חדשני ומתפתח הנותן מענה למגוון אוכלוסיות. הטיפול מבוסס על תשתיות תיאורטיות שהן אינטגרציה של מגוון עולמות ידע: ריפוי בעיסוק, טיפול רגשי, טיפול באמנות ותנועה, תזונה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה של ארוחה ואכילה ועוד.

טיפול בבישול הוא גישה טיפולית הוליסטית ומבוססת קשר ודפוסי התקשרות, המשתמשת בתהליך הכנת המזון ככלי לקידום רווחה נפשית, רגשית וחברתית. באמצעות פעילות יצירתית וממוקדת, הבישול מאפשר למטופלים להחזיר לעצמם תחושת שליטה, עצמאות ומסוגלות, תוך חיבור לחושים ולחוויות מהעבר. בנוסף, הטיפול מתמקד בעבודה על מערכות יחסים ודפוסי קשר, ומאפשר למטופלים לזהות, להבין ולשפר את האופן שבו הם מתקשרים עם עצמם ועם אחרים. מעבר לכך, הבישול מטפח אינטראקציה חברתית ומשפר את התחושה של שייכות וקהילתיות, תכונות חשובות בהתמודדות עם לחצים, טראומות ושינויים.

טיפול בבישול מקבל משמעות מיוחדת בהקשר של טראומת המלחמה, שבה אנשים רבים מתמודדים עם תחושות של אובדן ביטחון, חוסר אונים ופגיעה עמוקה באמונות היסוד לגבי העולם והאנשים סביבם ומחפשים ערוץ לעיבוד הטראומה והחזרת תחושת המסוגלות.

בין נושאי הלימוד

מידע נוסף

מבנה תוכנית הלימודים

כל מפגש משלב למידה תיאורטית עם התנסות מעשית במטבח במסגרת סטודיו לבישול (3 שעות תיאורטיות + 3 שעות סטודיו מטבח).

הלימודים בשנה א' יתקיימו אופן פרונטלי בקריה האקדמית אונו וישלבו תאוריה ופרקטיקה.

בשנה ב' תתקיים הדרכת פרקטיקום בזום.

  • המשתתפות/ים יכירו את הבסיס התיאורטי והמחקרי בתחום
  • המשתתפות/ים יקבלו רקע  והקשר היסטורי, תרבותי, חברתי ורגשי למקומו של המטבח  כמרחב של טיפול.
  • המשתתפות/ים יתנסו בעבודה חווייתית רגשית במטבח בסטודיו
  • המשתתפות/ים יקבלו כלים להנחיה וטיפול פרטני וקבוצתי במטבח
  • המשתתפות/ים יתנסו בתהליכים טיפוליים במטבח תוך כדי הדרכה

אנשי טיפול בעלי תואר שני מהתחומים הבאים:
עובדים סוציאלים, פסיכולוגים, מטפלים באמנות, מרפאים בעיסוק (תואר ראשון), דיאטניות קליניות (תואר) קלינאיות תקשורת (תואר).

  • אישור על תואר
  • קו"ח
  • שנתיים ניסיון טיפולי בפועל
  • יתקיים ראיון קבוצתי בזום
  • קריאת חומרי הקריאה של הקורס
  • השתתפות פעילה ב80% מהמפגשים
  • פרקטיקום לאורך השנה שיכלול: 2 קבוצות (כ- 10-15 מפגשים לכל קבוצה) ושני תהליכי טיפול פרטניים.
  • עבודת סיכום
גלים
קווים
טיפול בבישול – הכשרה למטפלים
טיפול בבישול
הכשרה למטפלים
היכנסו לתחום טיפולי חדשני ומתפתח הנותן מענה למגוון אוכלוסיות.
לוגו היחידה ללימודי תעודה והמשך של הקריה האקדמית אונו

השאירו פרטים וניצור איתכם/ן קשר בהקדם:

תפריט נגישות